Hartgedragen Beeldhouwen met hout of zachte steen

Heb jij zin om te beeldhouwen vanuit je hart?

 

   Weekend Beeldhouwen na verlieservaring (24-26 nov..)

   Doorgaande groep dinsdagmiddagen (vanaf 5 sept.)

* Dagworkshop op 9 december

   Workshop op maat: met familie/vrienden/collega’s

 

Bij Hartgedragen Beeldhouwen word je uitgenodigd om je hart, hoofd en handen samen te laten werken met de steen en/of het hout waarmee je aan de slag gaat. Je verbindt je met het materiaal en laat het a.h.w. tot je spreken. Ervaring met beeldhouwen is niet nodig.

Na een demonstratie van basis beeldhouwtechnieken maak je een keuze voor hout, steen of een combinatie van beide materialen en ga je aan de slag. En voor je het weet kun je niet meer stoppen!

 

Weekend Beeldhouwen na verlieservaring, 

24 – 26 november 2023 

Het verlies van een dierbare, we hebben er allemaal vroeg of laat mee om te gaan in ons leven. En velen hebben om te gaan met het verlies van een partner door een scheiding. Stoppen we de gevoelens hierover weg dan komt het des te harder terug en gaat het een ongewenste invloed hebben op ons dagelijkse leven. Je maakt jezelf vrij door ervoor te kiezen om door het verlies heen te gaan. En soms is dat door begrijpelijke redenen pas na jaren. Beeldhouwen is een verrassende manier om bij te dragen aan het verwerken van verlieservaringen. Dit met name omdat het voorbij het mentale deel gaat. Het creatieve deel in ons wordt aangesproken en daarmee geven we ruimte aan het laten opkomen van beelden en gevoelens rond het gemis waarvan we letterlijk iets gaan vormgeven.

In dit weekend word je aan de hand genomen om via verbeelding van binnenuit tot een idee te komen om vorm te geven in zachte steen of hout.

Voor deelname maakt het niet uit of je midden in een verlieservaring zit of wanneer het jaren geleden is. Je maakt een beeld waarmee jij iets uit je ervaring tot expressie brengt. We gaan veel praktisch bezig deze dagen, maar het proces is belangrijker dan het resultaat van wat je maakt. Je zult merken dat het delen van je verlieservaring in een kleine groep op zich al helend kan werken.  Er is dus ruimte voor datgene wat je tegen komt in jezelf tijdens het maken van je beeld.

Eigen verlieservaring: Na het overlijden van mijn eerste vrouw heb ik diverse keren via hout en steen uiting gegeven aan dit verlies. Dit heeft mij mede geholpen om het een plek te geven, mezelf vrijer te maken en het leverde ook letterlijk gedenkbeelden op. Ik voel mij geïnspireerd om een stukje hierin door te geven. Naast mijn vakmanschap als beeldhouwer heb ik ruim 25 jaar ervaring in het begeleiden van mensen op het gebied van persoonlijke groei. Tevens bied ik je een stilte plek aan in de vorm van een levensgrote Engelencirkel.

Praktische informatie

Op de vrijdag vanaf 19.30u. De zaterdag en zondag van 10u tot 17u.

Onder de Linde, Lindeseweg 8  7251NM in Vorden.

Kosten: 250,-, gebruik gereedschap, koffie, thee en lunch op alle dagen. Exclusief overnachtingen, hout en/of steen.

Naast dit weekend rond verlieservaringen is het ook mogelijk om individueel of als familie in het teken van verwerking van verlies begeleiding te ontvangen in het maken van een beeld.

Info en opgave:  06-40117096 stuur een appje.

 

Doorgaande groep op dinsdagmiddagen

Wees dan welkom op dinsdagmiddagen vanaf 5 september.

Ervaring is niet nodig.

Prachtige locatie in het buitengebied van Vorden (nabij Zutphen).

Zin om regelmatig te beeldhouwen vanuit je hart? Uit je hoofd met de focus op het beeld dat je maakt. Even los van het dagelijkse. Je leert basis technieken om hout of zachte steen te bewerken en je krijgt ondersteuning in het vormgeven van je beeld. Je gaat aan de slag aan de hand van een thema dat je kiest of je laat je geheel leiden door in het moment bezig te zijn.

Spreekt het je aan, kom dan mee doen op de dinsdagmiddagen van 13.30u tot 17u.

Kosten: 30,- per keer of een strippenkaart van 10 keer voor 250,- Incl. koffie en thee en excl. materiaal.

 Info en opgave opgave: 06-40117096 stuur een appje 

 

Dagworkshop op 9 december 10 -17u.

Beeldhouwen in hout of zachte steen

Een heerlijke dag voor jezelf om je hoofd leeg te laten stromen. Speels aan de slag gaan met een stuk hout of met zachte steen. Het materiaal a.h.w. tot je laten spreken. Na een korte uitleg ga je beeldhouwen en voor je het weet heb je geen tijd voor pauze!!

Kosten: € 88,- inclusief lunch met soep, brood en salade. Exclusief het hout of de steen die je uitzoekt. En je mag ook  eigen hout of steen mee brengen

Info en opgave opgave: 06-40117096 stuur een appje


Andere mogelijkheden

1: Laat weten wat je wilt en dan stemmen we af wat klopt voor je. Ook als je alleen wilt komen zijn er mogelijkheden.

2: Vorm een groepje van minimaal 4 mensen en spreek data met mij af. Je kunt de workshop open in gaan of een thema mee brengen. Ik denk graag met je mee.

3. Heb je zin om met familie, vrienden of collega’s te beeldhouwen, overleg dan over de mogelijkheden.

Over Godfried

Mijn liefde voor hout is als kind al begonnen in het bos waarbij ik opgroeide. Naast de diverse therapeutisch gerichte opleidingen en beroepen die ik uitoefende in mijn leven was ik altijd wel met een paar hout werkstukken bezig. De laatste 10 jaar is dat wat intensiever geworden en kwam via andere kunstenaars het werken met zachte steensoorten ook in beeld. Sinds een jaar heb ik me mogen aansluiten bij de Kunstkring Vorden waarbij we om de 3 maanden een kunstroute organiseren.

Naast beelden en sculpturen maak ik ook functionele kunst zoals in de fotogalerie te zien is. Het Engelen thema is in mijn aandacht gekomen doordat ik de ingeving kreeg om een Engelencirkel te maken als krachtplek waar mensen zich a.h.w. kunnen opladen. De natuur, het ongeziene en menselijke roerselen inspireren mij in mijn beeldhouwen. Ik maak graag natuurwezens waarbij ik me laat leiden door wat er in het hout zichtbaar wordt. In de fotogalerie krijg je een indruk van wat ik zoal gemaakt heb. 

Ik heb diverse workshops beeldhouwen gegeven. Open workshops en ook workshops bedoelt voor mensen die een verlieservaring letterlijk in een beeld wilden vormgeven.

Ik zie je graag tegemoet als gast van de kunstroute of als deelnemer aan een workshop.

Hartelijke groet, Godfried

Fotogalerie

Veel van de onderstaande beelden zijn te koop en er kan ook naar wens iets gemaakt worden.
Klik op de foto voor vergroting